Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Οι επιτυχίες του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνεχίζονται, έστω και μέσω αποκλεισμού και κορωνοϊού!

Με πολλή χαρά, περηφάνια και ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι στο σχολείο μας απονεμήθηκε για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το σχολικό έτος 2018-2019) η ευρωπαϊκή ετικέτα e-twinning School 2020 – 2021 και αυτό είναι πραγματικά ένα μεγάλο επίτευγμα της ομάδας eTwinning του ΠΣΠΘ, των μαθητών/τριών και των etwinners εκπαιδευτικών που με την προσφορά και το έργο τους συνέβαλαν στη σημαντική αυτή διάκριση.

Ο θεσμός eTwinning School Label καταδεικνύει με υποδειγματικό τρόπο πώς ολόκληρα σχολεία μπορούν να ωφεληθούν από το eTwinning προάγοντας ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του, αναγνωρίζουν τη σημασία και την αξία του eTwinning και το ενσωματώνουν στην εκπαιδευτική πρακτική. Παράλληλα, αποτελούν σημείο αναφοράς για την τοπική κοινότητα συνιστώντας πρότυπο για άλλα σχολεία σε θέματα ψηφιακής πρακτικής, πρακτικής ψηφιακής ασφάλειας, καινοτόμων και δημιουργικών προσεγγίσεων παιδαγωγικής, προώθησης της συνεχούς επαγγελματικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών και προώθησης πρακτικών συνεργατικής μάθησης εκπαιδευτικών και μαθητών.

Με την ευρωπαϊκή ετικέτα e-twinning School, αναγνωρίζεται και επικροτείται η συμμετοχή, η δέσμευση και η αφοσίωση όχι μόνο μεμονωμένων μελών του eTwinning, αλλά και ολόκληρου του σχολείου. Τα eTwinning Schools αναγνωρίζονται ως πρότυπα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι μέλη ενός δικτύου σχολείων που εμπνέουν τη μελλοντική εξέλιξη της δράσης.

Σε όλη την Ευρώπη 2139 σχολεία όλων των βαθμίδων βραβεύθηκαν και τιμήθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning μετά από μια διαδικασία δύο φάσεων. 88 σχολεία βραβεύθηκαν και τιμήθηκαν από την Ελλάδα, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ένα από αυτά!