Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Οι RoboBees (Ρομπο-Μέλισσες), είναι ομάδα ρομποτικής της Β Γυμνασίου, που δημιουργήθηκε από παιδιά του ομίλου Ρομποτικής 2018-2019 του σχολείου μας. Αυτό το διάστημα οι RoboBees εργάστηκαν σαν κυψέλη, για να πάρουν μέρος, μαζί με τον προπονητή τους, Κοσμίδη Μανώλη, τη Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο CodeAthlon 2019 της WRO Hellas, τον διοργανωτή του ομώνυμου διαγωνισμού ρομποτικής στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της STEM Education στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα.

Τι είναι το CodeAthon

Το CodeAthon είναι μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση μη διαγωνιστικού χαρακτήρα με σκοπό να παροτρύνει τους μαθητές να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες και μαθαίνοντας να εργάζονται ομαδικά. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο CodeAthon καλούνται:

Να μελετήσουν ένα προγραμματιστικό πρόβλημα σε Scratch (προγραμματιστικό περιβάλλον σε ανάπτυξη του Πανεπιστημίου MIT)

Να αναζητήσουν τρόπους και λύσεις για να βελτιώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και

Να παρουσιάσουν τις λύσεις τους (εφόσον το επιθυμούν)

Αναλυτικά στοιχεία για την διοργάνωση και το υποστηρικτικό υλικό υπάρχουν στην σελίδα της εκδήλωσης (https://stem.edu.gr/codeathon-europe-code-week-2019/)

Τι έκανε η ομάδα μας

Στο στάδιο της προετοιμασίας, για 2 εβδομάδες, πειραματίστηκε με τον κώδικα ενός ημιτελούς παιχνιδιού (υποστηρικτικό υλικό) και έδωσε τις δικές της λύσεις, υλοποιώντας την δική της εκδοχή για το παιχνίδι.

Στο Codeathlon, επειδή είχε ήδη ολοκληρώσει τη δουλειά της στο στάδιο της προετοιμασίας, η ομάδα αποφάσισε να ξεκινήσει ένα καινούριο παιχνίδι από την αρχή! Υπόβαθρα, ήχοι, κώδικες, ιδέες, κριτικές από τις υπόλοιπες ομάδες, διαφωνίες για τη βαθμολογία, έτρεξαν όλα μαζί και πήραν την τελική μορφή ενός παιχνιδιού που οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε όλους, παίζοντας οι ίδιοι μεταξύ τους!!

Ο κώδικας των παιχνιδιών

Η ολοκλήρωση του ημιτελούς παιχνιδιού (https://scratch.mit.edu/projects/336105185/)

Το νέο παιχνίδι που στήθηκε στο CodeAthlon (https://scratch.mit.edu/projects/337750077)