Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, ώρα 8:10 π.μ. το κουδούνι «ξαναχτύπησε» στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τα μαθήματα άρχισαν με την αθρόα και ενθουσιώδη προσέλευση των μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου στις εικονικές αίθουσες διδασκαλίας των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών που δημιουργήθηκαν στην πλατφόρμα Cisco Webex Meetings.

Μετά τα Νέα Ελληνικά, την Ιστορία Κατεύθυνσης, την Χημεία, την Βιολογία και το ΑΕΠΠ της πρώτης ημέρας, στο πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης προστέθηκαν τα Αρχαία Ελληνικά (Ανθρωπιστικών Σπουδών), η Φυσική (Επιστημών Υγείας και Θετικών Σπουδών) και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης (Επιστημών Υγείας και Θετικών Σπουδών).

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου μας υπήρξε μεγάλη με αυξητική τάση και τη δεύτερη μέρα των εξ αποστάσεως μαθημάτων, γεγονός που καταδεικνύει την ικανοποίηση τους από την πρωταρχική εμπειρία και την επιθυμία τους να διατηρήσουν την επαφή με το σχολείο μας και τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα ολοκληρώθηκαν και σήμερα με απόλυτη επιτυχία γεμίζοντας χαρά και ικανοποίηση μαθητές/τριες και διδάσκοντες/ουσες, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο! Ακολούθησε νέα τηλεδιάσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών για ενημέρωση και προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών.

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προετοιμάζεται για πολλές ακόμα καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης σε μια προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό των μαθητών/τριών του και να αποτελέσει γι’ αυτούς/ες δημιουργική διέξοδο στις μέρες του εγκλεισμού, της κατήφειας και της αγωνίας για το μέλλον.