Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του ΠΣΠΘ (Β, Γ, Δ και Ε τάξεις του ολοήμερου), στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Ελαττώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω εξοπλισμό πληροφορικής», δημιουργήσαμε σημείο συλλογής και διαχείρισης παλιού/απαξιωμένου εξοπλισμού πληροφορικής στο σχολείο μας.

Μπορείτε να φέρετε (καθημερινά 08:00 – 15:00) παλιούς υπολογιστές, πληκτρολόγια, ποντίκια, δικτυακό εξοπλισμό, κινητά τηλέφωνα ή tablets στο σημείο συλλογής που βρίσκεται στο φουαγιέ του σχολείου μας (είσοδος Δελμούζου). Εμείς, αφού ελέγξουμε τον εξοπλισμό αυτόν, θα τον αποσυναρμολογήσουμε, θα κρατήσουμε τα χρήσιμα κομμάτια του για μελλοντική επαναχρησιμοποίηση, ενώ τα υπόλοιπα είτε θα μεταφερθούν για ανακύκλωση στους κατάλληλους χώρους, είτε θα τα αξιοποιήσουμε για καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε καταναλωτικά θέματα (ορθολογική κατανάλωση)
  • η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα και ειδικότερα σε θέματα διαχείρισης ηλεκτρονικών αποβλήτων (επαναχρησιμοποίηση και σωστή ανακύκλωση)
  • η απόκτηση τεχνικών γνώσεων και η καλλιέργεια δεξιοτήτων αποσυναρμολόγησης, συναρμολόγησης, εργασιών συντήρησης και μικρών επισκευών ηλεκτρονικών υπολογιστών

Η διαχείριση του εξοπλισμού γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Εταιρία Ανακύκλωσης Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες 2310225697 ή fkoutsakas στο gmail τελεία com

Αποσυναρμολόγηση πληκτρολογίου

 

Αποσυναρμολόγηση πληκτρολογίου