Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, 26-27/1 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες Volunteens  της περιβαλλοντικής ομάδας του ΠΣΠΘ έκαναν…σκασιαρχείο στη φύση με τις ευλογίες των γονιών και των καθηγητών τους και με τη συνοδεία της Διευθύντριας κ. Ρώσσιου Έλενας. Μάλιστα ήταν αυτή που συνέλαβε την ιδέα και με συμμάχους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς κ. Γκούβη, κ. Λαλαγιάννη και κ. Παπαπαναγιώτου  υλοποίησαν την πολυαναμενόμενη από τους εφήβους διήμερη απόδρασή τους στο Λειβάδι Θέρμης στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος “σκασιαρχείο Volunteens στη φύση ΙΙ” που υλοποιείται από την ομάδα εφήβων εθελοντών για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν τη σχολική χρόνια 2015-2016).
Οι άσχημες  καιρικές συνθήκες, η βροχή και το χιόνι, δεν εμπόδισαν τους εφήβους και τους εκπαιδευτικούς να περπατήσουν στα μονοπάτια του δάσους με έμπειρο ορειβάτη και στα δρομάκια του ιστορικού οικισμού με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια του διήμερου απασχολήθηκαν  δημιουργικά, γνώρισαν τους ντόπιους κατοίκους και συζήτησαν μαζί τους, απόλαυσαν την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Έζησαν ομαδικά, συνεργάστηκαν, δέθηκαν, αποκόμισαν μοναδικές εμπειρίες. Διέμειναν στο καταφύγιο και σε ομάδες υπηρεσιών (σερβίρισμα, μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων, εξωραϊσμός και καθαριότητα)  καθάρισαν και οργάνωσαν το χώρο, μαγείρεψαν, διατήρησαν το τζάκι αναμμένο, έπαιξαν σκάκι και επιτραπέζια, τραγούδησαν, χάρηκαν τη συνύπαρξη, τη συνυπευθυνότητα, τη συν-δημιουργία και διδάχθηκαν βιωματικά βασικές αρχές και αξίες της ζωής στην φύση, βασική στοχοθεσία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Μετά το πέρας της εκδρομής παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι και περιμένουν με χαρά και αγωνία την επόμενη εκπαιδευτική και δημιουργική απόδραση.
Η επίσκεψη των μαθητών/τριών του ΠΣΠΘ στο Λειβάδι άνοιξε νέους δρόμους και αποτέλεσε προάγγελο του Κέντρου Εκπαίδευσης για την Αειφορία Θέρμης, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα και φιλοδοξεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο του 2019.