Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Θερμά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο αξίζουν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς της ομάδας ρομποτικής του ΠΣΠΘ που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής WRO, στην ανοιχτή κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού.

Η ομάδα ρομποτικής του ΠΣΠΘ

Το θέμα της συμμετοχής της ομάδας ρομποτικής του ΠΣΠΘ ήταν “Τα ρομπότ στο μάτι του κυκλώνα” και το σενάριο υλοποιήθηκε σε ένα υποθετικό νησί του Αιγαίου.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, ο μετεωρολογικός σταθμός βασισμένος στον υπολογιστή μικρού μεγέθους Raspberry Pi 3 κατέγραψε την ταχύτητα του ανέμου και όταν αυτή ξεπέρασε σε ένταση τα 7 μποφόρ αμέσως ήχησαν προειδοποιητικές σειρήνες οι οποίες ενεργοποίησαν ένα ρομποτικό όχημα διάσωσης το οποίο  με τη σειρά του ανύψωσε ένα πλέγμα κυματοθραυστών για να προστατέψουν το νησί από πιθανούς υψηλούς κυματισμούς.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέλυσαν τη λειτουργία της ρομποτικής διάταξης και απάντησαν σε ερωτήσεις των κριτών.

Οι μαθητές/τριες της ομάδας ρομποτικής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης

Και παρά τον αποκλεισμό μας από την τελική φάση, οι μαθητές έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο διαγωνισμό 🙂

Η ομάδα ρομποτικής μετά το τέλος της παρουσίασης

Περισσότερες φωτογραφίες από τη συμμετοχή μας θα βρείτε ΕΔΩ.

Ευχαριστούμε πολύ το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους γονείς των μαθητών των ομίλων για την βοήθεια και υποστήριξη τους.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ευστράτιος Καρατζίδης, Παναγιώτη Κουτλή, Φίλιππος Κουτσάκας

Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος του ιδρύματος Λάτση “Μαθαίνουμε Παρέα“.