Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Η ομάδα «Deafolution» συμμετείχε στον διαγωνισμό «Εμείς Καινοτομούμε .. για τους Συμμαθητές μας με αναπηρία» που διοργανώνεται φέτος για 1η φορά από το Εργαστήριο Προσβασιμότητας του Παν/μίου Μακεδονίας.
Μαθητές λυκείου από όλη τη χώρα, σχεδιάζουν και προτείνουν καινοτόμες ιδέες και προϊόντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμμαθητών τους με αναπηρία.

Οι Deafolutioners είναι οι μαθητές/τριες του Α2: Σοφία Σακούλη, Βεατρίκη Στοΐδου, Βεατρίκη Στοϊδου και Θάνο Χριστοδούλου.

 

 

Στο μάθημα «Εφαρμογές Πληροφορικής της Α’ Λυκείου» οι μαθητές δημιούργησαν μία εφαρμογή κινητού που διευκολύνει την παραγγελία στα καταστήματα εστίασης των ατόμων με ακουστική αναπηρία ή αδυναμία ομιλίας.

Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι μαθητές μελετούν προβλήματα, σχεδιάζουν και υλοποιούν ψηφιακά τεχνουργήματα σε σύγχρονα περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών όπως ο MIT App Inventor.

Τα επόμενα βήματα της εφαρμογής είναι η προσθήκη περισσότερων γλωσσών και η υποστήριξη περισσότερων επαγγελματικών κλάδων.

Τα παιδιά παρουσίασαν το έργο τους μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 20/05/2022, στην κριτική επιτροπή με μέλη τους :

  • Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, πρόεδρο του τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής, Παν/μίου Μακεδονίας
  • Γεώργιο Κουρουπέτρογλου, πρόεδρο του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ
  • Μαρία Γουλαπτσή: Υπεύθυνη παρακολούθησης δράσεων του Μηχανισμού Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΠΚM

Ήταν μια πολύτιμη διαδικασία για τη βελτίωση της πρότασης αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία για τους/τις μαθητές/τριες που έχουν επίσης παρουσιάσει το έργο τους στον διαγωνισμό κοινωνικής καινοτομίας «Social Innovation Relay 2022» και στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας.

Έχοντας κερδίσει σε γνώσεις και νοοτροπία, περιμένουμε και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μετά τις 20/6/22.

Deafolution is the solution !