Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 το τμήμα γ2 Γυμνασίου του ΠΣΠΘ, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» της ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης, φύτεψε και ξαναζωντάνεψε τα δύο παρτέρια που βρίσκονται έξω από το σχολείο και έχουν τις προτομές του ιδρυτή του σχολείου μας Αλέξανδρου Δελμούζου και του μεγάλου παιδαγωγού Δημήτρη Γληνού.

Πριν από τη φύτευση είχε αποτυπωθεί ο χώρος σε χαρτί με τις ακριβείς διαστάσεις του. Οι μαθητές/τριες με την χρήση μετροταινίας και άλλων οργάνων μπήκαν στη διαδικασία να μετρήσουν, να σχεδιάσουν και να αποτυπώσουν ακριβώς τα δύο παρτέρια ώστε μετά να μπορούν να σχεδιάσουν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια επί χάρτου την πρότασή τους.

Το έργο ολοκληρώθηκε με τη φύτευση των θάμνων στον χώρο ώστε να καλλωπιστεί και να αναγεννηθεί ως χώρος πρασίνου. Για τη φύτευση βέβαια χρειάστηκε οι μαθητές/τριες να ανοίξουν λάκκους με τα φτυάρια, να βγάλουν τα φυτά από τις γλάστρες και να ετοιμάσουν τα φυτά «τσιμπώντας» τις περιτυλιγμένες νεκρές ρίζες. Κατόπιν τα φύτεψαν, τα σκέπασαν με χώμα και τα πάτησαν ώστε να πιάσουν οι ρίζες. Το πότισμα στο τέλος ήταν απαραίτητο και το χάρηκαν τα παιδιά, πιο πολύ όμως τα φυτά!

Δεν θα καταφέρναμε την υλοποίηση της δράσης, αν δεν μας βοηθούσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνέβαλε προμηθεύοντας τα φυτά από το φυτώριο και ετοιμάζοντας το χώρο κατάλληλα. Οργανωτής και παρακινητής του εγχειρήματος ήταν ο προϊστάμενος του τμήματος Μελετών και Σχεδιασμού Αστικού Πρασίνου του Δήμου κ. Ευάγγελος Ματζίρης, τον οποίο και ευχαριστούμε. Μαζί του βέβαια συνέπραξε και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος. Το σχολείο μας εκπροσώπησε επάξια υποστηρίζοντας την προσπάθεια των μαθητών/τριών ο εκπαιδευτικός κ. Κ. Φράγκατζης. Ως τελικό απαύγασμα μπορούμε να πούμε ότι οι μαθητές/τριές μας φύτεψαν μερικούς όμορφους θάμνους στην πόλη αλλά ταυτόχρονα φυτέψαμε κι εμείς λίγη περιβαλλοντική συνείδηση στις καρδιές τους.