Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Μαθήτριες του ΠΣΠΘ συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Project Future Junior που υλοποιήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Junior Achievement Greece και κατέθεσαν στις 19/05/2022 φάκελο πρότασης ενός e-commerce project, λαμβάνοντας έτσι μέρος και στον διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα: Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από μία έως τρεις ενότητες (Project Management, Digital Marketing, E-Commerce), στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης Learning Hub.

Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του κάθε τομέα και έχει αποκτήσει διαδραστικά χαρακτηριστικά, που εστιάζουν στην πρακτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες, μπορούν να υποβάλλουν project, σε ομάδες, για μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που προέκυψε μέσα από την αξιοποίηση των γνώσεων που απέκτησαν και στα τρία πεδία.

Η ομάδα έργου προέκυψε ως Διασχολική Συνεργασία όπου συμμετείχαν από το ΠΣΠΘ οι μαθήτριες της Α΄Λυκείου: Άννα Μαρία Κοντονικολάου και Νικολέτα Κοντονικολάου, και ο εκπαιδευτικός Μανώλης Κοσμίδης, Πληροφορικής.

Στην ομάδα του ΠΣΠΘ εντάχθηκαν οι μαθητές που εκδήλωσαν ατομικά συμμετοχή στο πρόγραμμα από διαφορετικά σχολεία:

  • Χρυσήλια Καραγεωργίου, Β’ Αρσάκειου Τοσίτσειου Εκάλης,

  • Νικόλας Κασσωτάκης, 3 ΓΕΛ Κηφισιάς,

  • Κωνσταντίνος Γασιάς, ΓΕΛ Ψυχικού,

  • Κατερίνα Κοσμίδου, 8ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Μέντορας της ομάδας από την Τράπεζα Πειραιώς ήταν ο Γεώργιος Χασιώτης, Senior Manager, SB Lending.

Αφόρμηση της συμμετοχής ήταν το μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής Α΄ Λυκείου που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό εφαρμογών διαδικτύου και η σημασία της επιχειρηματικότητας ως διαθεματική δεξιότητα. Η ομάδα συνεργάστηκε μόνο διαδικτυακά αξιοποιώντας ψηφιακά μέσα επικοινωνίας και συνεργασίας.

Η πρόταση η-επιχειρείν των μαθητών: Η Υπηρεσία “GoGreen” είναι πρόγραμμα ανταμοιβής για χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες και βοηθά τις τράπεζες που τις παρέχουν, να προσελκύσουν πελάτες με περιβαλλοντική ευαισθησία, προσφέροντας ανταποδοτικά κίνητρα για αγορές συσκευών χαμηλής κατανάλωσης (Α+++), προϊόντα από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες και υπηρεσίες που ωφελούν την υγεία και το περιβάλλον, όπως αγορά ποδηλάτου και συνδρομές γυμναστηρίων.

Παραδείγματα Εφαρμογής

  • Αγορά συσκευών χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ή νερού ψυγείο κλάσης Ενέργειας Α+++, αντί άλλων πιο ενεργοβόρων,

  • Λογαριασμοί κύριας κατοικίας με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, φυσικού αερίου ή νερού ανά άτομο,

  • Επιπλέον εκπτώσεις για παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ και τοποθέτηση συστημάτων μόνωσης κατοικιών,

  • Συνδρομές γυμναστηρίων, συμμετοχές σε αθλητικούς συλλόγους, δωρεές σε εθελοντικές ομάδες (πχ. Greenpeace, WWF, Αρκτούρος) προληπτικούς ελέγχους υγείας και άλλες δραστηριότητες που αποσκοπούν σε καλύτερη φυσική και πνευματική υγεία.

Στο πλαίσιο διαμόρφωσης της πρότασης υλοποιήθηκε ποσοτική έρευνα καταναλωτών με ερωτηματολόγια και ποιοτική έρευνα με συνεντεύξεις 2 στελεχών τραπεζών. Το 87.6% του δείγματος θεωρούν Αρκετά ως Πολύ ωφέλιμο ένα πρόγραμμα ανταμοιβής για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προ το περιβάλλον και το 80% θα χρησιμοποιούσε μια πιστωτική κάρτα για αγορά αντίστοιχων προϊόντων. Θετική ήταν και άποψη των τραπεζικών στελεχών που θεωρούν την GoGreen μια πρόταση που έχει χώρο στην αγορά με καλές πιθανότητες να αποδειχθεί μετά την ανάλυση της ένα εφικτό τραπεζικό προϊόν.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς του ΠΣΠΘ και των υπόλοιπων σχολείων (Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης, ΓΕΛ Ψυχικού, ΓΕΛ Κηφισιάς, 8ο Λύκειο Θεσσαλονίκης) που συμμετείχαν στην έρευνα και τον μέντορα του έργου για τη θερμή υποστήριξη της ομάδας. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μετά από κρίση επιτροπής που αποτελείται από στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς.