Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης με αφορμή τον εορτασμό της 9ης Μαΐου ως «Ημέρας της Ευρώπης», διοργάνωσε εκδήλωση τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στο Αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης με προσκεκλημένο ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και θέμα «Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης, για μια δημιουργική Ευρώπη». Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν επάξια οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της β΄ Γυμνασίου. Τους/τις μαθητές/τριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κκ Αικατερίνη Λαλαγιάννη, Αλεξάνδρα Μαυρίδου, Αλεξάνδρα Νικολαΐδου και Μαρία Παλιαχάνη.

Μετά από τους χαιρετισμούς των επίτιμων καλεσμένων και την κεντρική ομιλία από τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο λόγος δόθηκε στους/στις μαθητές/τριες οι οποίοι/ες συμμετείχαν σε έναν γόνιμο διάλογο με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Σχοινάς απάντησε με ειλικρίνεια, σαφήνεια και χιούμορ στις εύστοχες και ουσιώδεις ερωτήσεις των μαθητών/τριών και τους προέτρεψε να έχουν κίνητρα, προσανατολισμούς, φιλοδοξίες και να αγωνιστούν για να πετύχουν τους στόχους τους. Ιδιαίτερα άμεσος, φιλικός και επικοινωνιακός επισήμανε στη νέα γενιά ότι η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, οι δράσεις για τη νεολαία, οι ανταλλαγές, το Erasmus, η σωστή διαχείριση της μετανάστευσης, οι πολιτικές για τη δημόσια υγεία, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των πολιτών, σε συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας, είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Οι μαθητές/τριες του ΠΣΠΘ έδωσαν το στίγμα του σχολείου μας που έχει μακρά παράδοση στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ακολουθεί την ευρωπαϊκή διαδρομή με χαρά, ενθουσιασμό και όραμα.

Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με την προβολή αξιόλογου οπτικοακουστικού υλικού και πλαισιώθηκε μουσικά από Κουαρτέτο εγχόρδων της Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.