Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Με χαρά ανακοινώνουμε και γνωστοποιούμε τη συμμετοχή του Λυκείου ΠΣΠΘ στο 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Απριλίου 2023 σε συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ) με Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Το 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ομιλητές διεθνούς φήμης, με αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο. Οι εργασίες του, ομιλίες και συνεντεύξεις με άτομα-πρότυπα των επιστημών και της κοινωνίας, δρώμενα και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών/τριών σε αυτά, αλλά και η επίλυση γρίφων στοχεύουν στη διαμόρφωση θετικής διάθεσης και στάσης στην διαδικασία μάθησης των μαθηματικών και επιδιώκουν τη γνωριμία των μαθητών/τριών με τον κόσμο των μαθηματικών που βρίσκονται γύρω μας και υπεισέρχονται σε κάθε δραστηριότητά μας, μέσα από διαφορετικούς δρόμους και από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ως εκ τούτου το σύνθημα του φεστιβάλ είναι “math is everywhere”  →  “τα μαθηματικά είναι παντού”.

Η εργασία/βίντεο, που αποτελεί την επίσημη, συμμετοχή του σχολείου μας φέρει τον τίτλο “Η διακριτική σχέση της Μουσικής με τα Πλατωνικά Στερεά” και αποτελεί μια διαθεματική προσέγγιση της δυϊστικής θεωρίας του Πλάτωνα με επιβλέπουσες της δράσης τις εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου – Λυκείου ΠΣΠΘ κκ Λουκία Πετροτσάτου-μαθηματικό, Δέσποινα Τακετζίδου-φιλόλογο και Μαρία Πατιώ-μουσικό. Το βίντεο περιλαμβάνει τη μουσική μελωδία την οποία συνέθεσαν οι μαθητές του τμήματος Β2 Λυκείου Μπαργιώτας – Κυράτσος Κύρος, Παπαφιλίππου Νικηφόρος και Χατζής Δημοσθένης στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης. Δείτε το βίντεο του σχολείου μας στο 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ εδώ. Υποστηρίξτε, αν το επιθυμείτε, τη συμμετοχή των μαθητών/τριών μας κάνοντας like και προωθώντας το

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, σε όλους/ες τους συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες και στις εκπαιδευτικούς για την ευφάνταστη προσέγγιση του θέματος και την ποιότητα του αποτελέσματος. Ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία!