Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας
Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση η επίσημη παρουσίαση του Κόμβου Επιστήμης των Πολιτών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου INCENTIVE. Πρόκειται για το πρώτο Citizen Science Hub σε ελληνικό πανεπιστήμιο και μια νέα ευκαιρία για την διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίου και κοινωνίας.
Μία από τις πρώτες δράσεις που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης ήταν η κοινή δράση της Ερευνητικής Ομάδας Περιβαλλοντικής Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ και του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο “Πιλοτική Εφαρμογή Ποιότητας Αέρα σε Σχολικές Αίθουσες”. Η δράση αυτή, υλοποιήθηκε πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2021-22 και αξιοποιώντας τα συμπεράσματα της πιλοτικής εφαρμογής συνεχίζεται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2022-23).
Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κ. Εμμανουήλ Κοσμίδη και Φίλιππο Κουτσάκα.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο σύνδεσμο https://cshub.auth.gr/news/official-presentation-of-the-citizen-science-hub-of-the-aristotle-university-of-thessaloniki/