Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

To Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κέντρου πραγματοποιήθηκε η Α΄ Φάση του τοπικού διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδας Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES 2023 (European Olympiad of Experimental Science). Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Α’ και Β’ Τάξεων Λυκείου, οι οποίοι σε πρώτη φάση διαγωνίστηκαν τοπικά (με την ευθύνη των οικείων ΕΚΦΕ) σε πειραματικές διαδικασίες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας προκειμένου να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώνει η ΠΑΝΕΚΦΕ (στην Βόρεια και Νότια Ελλάδα) που οδηγεί στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στη Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES είναι ένας νέος θεσμός που έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιότερο διαγωνισμό EUSO. Έχει σκοπό την προώθηση της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την ανάπτυξη των πειραματικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών καθώς και τη χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινότητας. Επιπλέον, πρόκειται για τον μοναδικό διαγωνισμό στον οποίο οι μαθητές/τριες εξετάζονται εργαστηριακά – σε πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και ομαδοσυνεργατικά, σε τριμελείς ομάδες προάγοντας τη συνεργασία και τη βιωματική μάθηση.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των Α’ και Β’ Τάξεων Λυκείου, οι οποίοι σε πρώτη φάση διαγωνίζονται τοπικά (με την ευθύνη των οικείων ΕΚΦΕ) σε πειραματικές διαδικασίες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Οι ομάδες που διακρίνονται, συμμετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώνει η ΠΑΝΕΚΦΕ (στην Βόρεια και Νότια Ελλάδα), από όπου και μπορούν να προκριθούν στη Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών.

Στον διαγωνισμό EOES 2023 συμμετείχαν από τη Β΄ Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ) οι μαθητές Μπαργιώτας Κυρατσος-Κύρος, Πετρίδης Δημήτριος και Στολτίδης Δημήτριος, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στη Χημεία από τα σχολεία του ΕΚΦΕ Κέντρου και την τρίτη θέση στη συνολική βαθμολογία.

Τους μαθητές προετοίμασαν οι καθηγητές/τριες φυσικών επιστημών του σχολείου μας Φωτιάδου Σαπφώ, Νικολαΐδου Αλεξάνδρα, Τουμανίδης Γεώργιος, Δημητρακόπουλος Χαράλαμπος και Κούσκουρα Μαρία.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρει θερμά τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και τη διάκριση που πέτυχαν και εύχεται κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματά τους και στους επιδιωκόμενους στόχους τους.