Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Στις 25 Οκτωβρίου 2022 υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της κοινοπραξίας CONNECT που εκπροσωπείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ). Συντονίστρια του προγράμματος για το σχολείο μας ορίστηκε η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Νικολαΐδου  ΠΕ.04.01 και στην παιδαγωγική ομάδα καθοδήγησης συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Ελένη Ρώσσιου  ΠΕ86, Σαπφώ Φωτιάδου  ΠΕ.04.01 και Γεώργιος Τουμανίδης  ΠΕ.04.01. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών της α’ και β’ Γυμνασίου.

Το CONNECT είναι ένα τριετές έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 και έχει ως εταίρους την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Ισπανία και τη Ρουμανία με στόχο την εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες βάσει του καινοτόμου πλαισίου «Νοιάζομαι-Μαθαίνω-Δρω» και με τη δημιουργία Εκπαιδευτικών Σεναρίων Επιστημονικής Δράσης. Υλοποιήθηκε το σενάριο  «Πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες στον χώρο του σχολείου».

Στις 18 Μαΐου 2023 συμμετείχαν οι μαθητές/τριες  της  β΄  Γυμνασίου  Καλή Δωροθέα, Κατραμάδος Μιχάλης, Θειόκα Ελισάβετ και Θειόκα Χαραλαμπία στο διαδικτυακό συνέδριο Connect  όπου και έγινε η  παρουσίαση της  υλοποίησης του σεναρίου.

Στις 23 Ιουνίου 2023 με χαρά πληροφορηθήκαμε τη βράβευση του σχολείου μας για τη συμμετοχή του και τις δράσεις του ως ένα σχολείο ανοιχτό και προσανατολισμένο στη συμπερίληψη, καθώς και για το επιστημονικό πλαίσιο του project που υλοποίησαν οι μαθητές/τριες. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες, καθώς και στους/στις εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν και υποστήριξαν το έργο των μαθητών/τριών μας.