Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Το Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Γυμνάσιο – Λύκειο) και ο Όμιλος Θεάτρου-Performance παρουσιάζουν τη δίγλωσση, πειραματική θεατρική παράσταση Inter bella – EXPERIMENTA σε δραματουργική επιμέλεια και εμψύχωση-σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Μυλωνά την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στις 8:00 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του σχολείου. Το πρόγραμμα της παράστασης μπορείτε να δείτε εδώ

Κείμενα:
• Σταθμός Λιτοχώρου (απόσπ.), Πρατήριο βενζίνης, Υστεροφημία
του Νίκου-Αλέξη Ασλάνογλου, απόφοιτου Π.Σ.Π.Θ.
• Δρόμος σχεδόν μπλε (μονόπρακτο, μετάφραση Mireille Doret, Σύλλογος Εθελοντών Υποστήριξης Ανηλίκων & Νέων «Εντός#Εκτός» 2018 – διασκευή)
• Μικροαφηγήσεις ποιητικής πνοής (των μελών του Ομίλου Θεάτρου-Performance)
Δυο λόγια για το έργο

Η παράσταση Inter bella – EXPERIMENTA αποκαλύπτει εικόνες από τη ζωή τριών νέων ανθρώπων, λίγο μετά τα είκοσι, που αγωνίζονται να επιβιώσουν ανάμεσα στους μικρούς και τους μεγάλους πολέμους της καθημερινότητας σε μια σύγχρονη πόλη. Με την ιαματική δύναμη όμως της τέχνης (του παραμυθιού, της ποίησης και του θεάτρου) αλλά και της αγάπης τα παιδιά κατορθώνουν να χαράξουν και να περπατήσουν μαζί τον δρόμο που οδηγεί στη ζωή που ονειρεύονται και δικαιούνται· να βγουν από την ομίχλη στο φως.

Μέσα από το παλλόμενο σώμα μιας θεατρικής ομάδας που στοχάζεται συλλογικά, οι φωνές των παιδιών αντηχούν έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, έναν κόσμο συμπερίληψης και συμπόρευσης. Την οικουμενική διάσταση του έργου εξυπηρετεί και η υποστήριξη των γαλλικών επί σκηνής.

(Ποιον άλλο ρόλο, άλλωστε, μπορεί να έχει το θέατρο στην εκπαίδευση παρά αυτή την ενδυνάμωση του ανθρωπιστικού προσανατολισμού της παιδείας των παιδιών μας;)

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Ομίλου Θεάτρου-Performance: Αλεξάνδρα Μυλωνά