Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 και για μία ακόμη μέρα το κουδούνι «χτύπησε» εξ αποστάσεως στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τα μαθήματα άρχισαν στις 9:00 π.μ.

Τρίτη μέρα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και οι μαθητές/τριες μας της Γ΄ Λυκείου εξακολουθούν να προσέρχονται με χαρά και ενθουσιασμό στις εικονικές αίθουσες διδασκαλίας των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών που δημιουργήθηκαν στην πλατφόρμα Cisco Webex. Σήμερα το ωρολόγιο πρόγραμμα περιλάμβανε ένα δίωρο Νέων Ελληνικών Γενικής Παιδείας, που είναι πανελληνίως εξεταζόμενο μάθημα, καθώς και μαθήματα κατεύθυνσης την Ιστορία Κατεύθυνσης (Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Επιστημών Υγείας και Θετικών Σπουδών) και ΑΕΠΠ (Οικονομικών Σπουδών και Πληροφορικής).

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου μας εμφάνισε και σήμερα αυξητική τάση αγγίζοντας το 95% του συνόλου των μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου, γεγονός που καταδεικνύει την ικανοποίηση τους και την επιθυμία τους να διατηρήσουν την επαφή με το σχολείο μας και τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς. Τα εξ αποστάσεως μαθήματα ολοκληρώθηκαν και σήμερα με απόλυτη επιτυχία!

Το ραντεβού των διδασκόντων εκπαιδευτικών με τους μαθητές/τριές τους ανανεώθηκε για τη Δευτέρα! Ακολούθησε νέα τηλεδιάσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του ΠΣΠΘ για ενημέρωση και προγραμματισμό με την αρωγή της Διευθύντριας (Ρώσσιου Ελένη) και της Ομάδας Υποστήριξης (Ρώσσιου Ελένη, Εμμανουήλ Κοσμίδης, Μαυρίδου Αλεξάνδρα) των επόμενων ενεργειών για την αξιοποίηση όχι μόνο της σύγχρονης, αλλά και της ασύγχρονης εκπαίδευσης των μαθητών/τριών μας.

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απαντά με τρόπο πρωτοπόρο και αποτελεσματικό στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων στην εκπαιδευτική πραγματικότητα. Και συνεχίζει δυναμικά!