Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Το σχολείο μας έλαβε την 3η πανελλήνια θέση στον πειραματικό διαγωνισμό Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας EUSO που έχει σκοπό την προώθηση της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την ανάπτυξη των πειραματικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών καθώς και τη χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινότητας. Επιπλέον, πρόκειται για τον μοναδικό διαγωνισμό στον οποίο οι μαθητές/τριες εξετάζονται εργαστηριακά – σε πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και ομαδοσυνεργατικά, σε τριμελείς ομάδες.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, έγινε επιλογή ομάδων από την περιοχή ευθύνης κάθε Ε.Κ.Φ.Ε. (Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών). Η τριμελής ομάδα του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πήρε την δεύτερη θέση στον τοπικό διαγωνισμό του Ε.Κ.Φ.Ε. κέντρου, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.

Στη δεύτερη φάση ακολούθησε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να επιλεγούν οι δύο ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα. Στη Θεσσαλονίκη, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2020 και σ’ αυτόν συμμετείχαν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ιονίων νήσων. Η ομάδα του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πήρε το 3ο βραβείο κατακτώντας την 1η θέση στη Χημεία και την 4η θέση στη Βιολογία! Η συμμετοχή των μαθητών του ΠΣΠΘ ήταν πραγματικά συγκινητική αφού συνοδευόταν από ενθουσιασμό, μεγάλη επιθυμία και προσπάθεια. Τα συγχαρητήριά μας για την πετυχημένη πορεία τους στο διαγωνισμό EUSO.

Οι μαθητές/τριες που εκπροσώπησαν το ΠΣΠΘ στο διαγωνισμό EUSO ήταν οι: Διαμαντούδης Χαράλαμπος-Σωτήριος, Σιάσιου Αικατερίνη και Φλάρη Άννα.

Οι καθηγητές που υποστήριξαν τους/τις μαθητές/τριες στην προετοιμασία τους ήταν η Μπαγανά Μαρία (Χημεία), η Ιορδανίδου Άννα (Βιολογία) και οι Φωτιάδου Σαπφώ και  Πετρίδου Ελένη (Φυσική).