Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Γυμνασίου-Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ) με τη Γενική Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) της Προεδρίας της Κυβέρνησης με θέμα «Fake news: Μην γίνεσαι το παιχνίδι τους», το πρωί της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Μαθαίνοντας τα Μέσα – Αντιμετωπίζοντας την Παραπληροφόρηση». Το βιωματικό σεμινάριο, διάρκειας δύο διδακτικών ωρών, υλοποιείται με τη συνεργασία και την ακαδημαϊκή καθοδήγηση του Νικολάου Παναγιώτου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ  και αφορά στην ενημέρωση των μαθητών/τριών για τους κινδύνους των ψευδών ειδήσεων στα ΜΜΕ.

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου του ΠΣΠΘ υπό την εποπτεία της Διευθύντριας του σχολείου. Η συνεργασία του ΠΣΠΘ με τη ΓΓΕΕ εστιάζει  στην καλλιέργεια του οπτικοακουστικού αλφαβητισμού και του ψηφιακού εγγραμματισμού των μαθητών και μαθητριών του ΠΣΠΘ αλλά και όσων τους πλαισιώνουν και τους υποστηρίζουν (γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς) προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα Μέσα με κριτική ματιά και να αλληλοεπιδρούν με αυτά αποφεύγοντας τους κινδύνους και αξιοποιώντας τα οφέλη τους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Παιδεία στα Μέσα» με τη συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, και του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δρ. Δημήτρη Γαλαμάτη. Σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται ραγδαία, επηρεάζοντας τον τρόπο που λειτουργούν τα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, η ημερίδα θέτει ως κύριο στόχο να απευθυνθεί σε κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να ενημερωθεί, να προβληματιστεί και να εξοικειωθεί με τις βασικές έννοιες και τις λειτουργίες των Μέσων, αποφεύγοντας τους κινδύνους και αξιοποιώντας τα οφέλη τους.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί ώρα 17.00-20.00, στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου).