Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες Λυκείου και Γυμνασίου ΠΣΠΘ επιστρέφουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου στο σχολείο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, όπου με τη διαρρύθμιση των θρανίων τηρείται η προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των μαθητών/τριών. Όλες οι τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου θα προσέρχονται εκ περιτροπής στο σχολείο σε υποτμήματα. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών/τριών στις τάξεις. Οι αίθουσες θα αερίζονται επαρκώς, θα γίνεται περιοδική απολύμανση των αιθουσών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ υπάρχει επάρκεια σε αντισηπτικό διάλυμα.

Επισημαίνουμε ότι οι μαθητές/τριες καλό είναι να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας στα λεωφορεία με τα οποία μετακινούνται από και προς το σχολείο.

Επίσης καλό είναι να έχουν μαζί τους: μάσκα (είναι προαιρετική στο σχολείο), αντισηπτικά μαντηλάκια ή ατομική συσκευασία αντισηπτικού διαλύματος, φαγητό (το κυλικείο θα είναι κλειστό) και νερό (για να μην χρησιμοποιούν τις κοινόχρηστες βρύσες)

Αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προστασία που αφορούν την επιστροφή των μαθητὠν/τριών στο σχολείο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου: https://www.minedu.gov.gr/koronoios…/298-uncategorised/44822

Επίσης σύμφωνα με εγκύκλιο του, οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών μπορούν να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση για ρύθμιση των απουσιών (δεν θα προσμετρηθούν στον χαρακτηρισμό της φοίτησης) σε περίπτωση που το παιδί τους ή κάποιος από το οικογενειακό περιβάλλον ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου θα συνεχιστούν με νέο πρόγραμμα το οποίο έχει κοινοποιηθεί εγκαίρως στους/στις μαθητές/τριες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους ηλεκτρονικούς συνδέσμους:

https://pspth.edu.gr/gymnasio-lykio/covid19-pspth/for-students/

https://pspth.edu.gr/gymnasio-lykio/covid19-pspth/for-parents/

https://pspth.edu.gr/gymnasio-lykio/covid19-pspth/for-teachers/

https://pspth.edu.gr/gymnasio-lykio/covid19-pspth/diadikastika/