Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 οι μαθητές των Δ’ και Στ’ τάξεων του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – ΠΣΠΘ επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου και «Φώναξαν STOP στα ατυχήματα». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Open Schools for Open Societies στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας.

Ειδικότερα, οι μαθητές του ΠΣΠΘ, με την παιδαγωγική καθοδήγηση του Διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλη Μισαηλίδη συμμετείχαν ενεργά στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «School Traffic Olynthos Project» και μέσα από μία σειρά παιγνιωδών δραστηριοτήτων ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για θέματα ορθής οδικής συμπεριφοράς, ασφάλειας και θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.

Κατά τη διάρκεια του βιωματικού προγράμματος οι μαθητές τοποθέτησαν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και τους φωτεινούς σηματοδότες του πάρκου, μελέτησαν τις θέσεις των διαβάσεων πεζών, τους δρόμους διπλής κατεύθυνσης, τους μονόδρομος, τους κυκλικούς κόμβους, τους χώρους στάθμευσης και πρασίνου του πάρκου.

Στη συνέχεια οι μαθητές πήραν εναλλάξ τους ρόλους των πεζών και των οδηγών και κινήθηκαν μέσα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση άφησε στους μαθητές η οδήγηση των μικρού μεγέθους ξύλινων μοντέλων αυτοκινήτων, των τηλεκατευθυνόμενων οχημάτων καθώς και ο προγραμματισμός των ρομποτικών οχημάτων του πάρκου.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μισαηλίδη για την εξαιρετική εκπαιδευτική εμπειρία που μας χάρισε.

Οποιοδήποτε ομοιότητα με τους Beatles που διασχίζουν την Abbey Street δεν είναι τυχαία 🙂

Οι φωτογραφίες μας ΕΔΩ